Minister op bezoek bij WellColl in Weert

De Minister van Infrastructuur & Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen heeft maandag 17 augustus een werkbezoek gebracht aan A.A.S. WellCOll Weert, onderdeel van een groep van autoschade bedrijven met tevens vestigingen in Heerlen, Kerkrade, Maastricht, Roermond en Sittard. FOCWA de brancheorganisatie voor het schadeherstelbedrijf, heeft het bezoek geïnitieerd.

Minister op bezoek bij WellColl in Weert

Er werd gesproken over de algemene ontwikkelingen bij autoschade-, ruitschade- en caravan- camper schadeherstelbedrijven. Specifiek werd stilgestaan bij de steeds complexer wordende voertuigen en daarmee gepaard gaande eisen aan opleiding en training. Dit heeft invloed op de verkeersveiligheid en stelt schadeherstelbedrijven voor grote uitdagingen en investeringen, die ten tijde van de Corona-crisis extra uitdagend zijn.

In een rondgang door het bedrijf zijn de volgende speerpunten aan de minister gepresenteerd:

- De in een auto carrosserie gebruikte materiaalsoorten en verbindingstechnieken;

- De invloed van een All in One spuitcabine in een schadeherstel bedrijf;

- Het meten en maken van kleuren mbv een spectrophometer;

- Het kalibreren van radar en camera sensoren middels een state of the art Mahle ADAS meetsysteem;

- Het binnen 5 minuten ontsmetten met ozon om auto's corona proof weer aan klanten overhandigen;

Tevens werd de diversiteit van de activiteiten binnen de WellColl Groep gepresenteerd. En hoe diversificatie met autolease, busverhuur, bedrijfswageninrichting, oldtimer repair en de nieuwste activiteit ''WellColl Special Paints'' juist nu bijdraagt aan de continuïteit van de organisatie.

FOCWA directeur Femke Teeling praatte de minister bij over het belang van vrije toegang tot voertuigdata en de behoefte van belanghebbenden in de branche om afspraken hierover te maken.

U kunt voor meer informatie ook terecht bij Dhr. Vital verheggen, Commercieel Directeur, of Dhr. Fred Collé, Algemeen Directeur.

Geplaatst op maandag 24 augustus 2020.

Over wellcoll

Dit bericht is geschreven door wellcoll. Het bedrijf valt onder autoverhuur uit Kerkrade. Trefwoorden van wellcoll uit sittard : rentarolla autoverhuur, rentarolla autolease, bedrijfswagen inrichting, voertuig volgsystemen, thematisering, special paints, autoschade herstel, ruitschade herstel, caravan en camperservice, oldtimer restaureren, .

Lees meer over wellcoll.